Başlangıç > Uncategorized > İnternetten E-Devlet Askerlik Sorgulama

İnternetten E-Devlet Askerlik Sorgulama

Askerlik yaşı gelen her Türk gencini o kutsal an yaklaşmaya başladıkça bir telaş sarar. Sevdiklerini arkasın da bırakma düşüncesi, annesinin belli etmediği göz yaşları, zaten gergin bir dönem için de olan asker adayını hepten stresli bir hale sokar. Bütün bunların üzerine bir de askere çağrı kağıdı hala gelmediyse, asker adayı hepten gerilir. İşte gelişen teknoloji bizim rahat uyumamızı sağlayan askerlerimiz için de büyük bir olanak sunmakta ki aslında bu kolaylık en çok da onlar için gerekli. Çünkü, vatanımızı sahiplenen, hiç bir karşılık gözetmeden, canları pahasına bizleri koruyan yine onlar. Evet, askerlik yaşınız geldi çattı. Fakat askere çağrı kağıdınız ortada yok. O zaman en yakınınızdaki ptt şubesine giderek her birey için, özel olarak hazırlanmış e- devlet şifrenizi alıyor ardından sisteme giriş yaparak askerlik sorgulama bölümüne giriyor ve, ne zaman askerlik yapacağınızı çok kolay bir biçim de öğreniyorsunuz.

Askerliğinizi ne zaman yapacağınızı öğrendikten sonra geriye, acemiliğinizi nerede yapacağınızı öğrenmek kalıyor. Bu askerliği nerede yapacağınızı öğreneceğiniz dönem, öyle bir dönem ki sadece sizi strese sokmakla kalmıyor, ailenizi ve sevenlerinizi de strese sokuyor. Aileler içinden, yaşadığımız yere yakın bir şehir olsun bari diye dua ediyorlar. Er ya da geç acemiliğinizi yapacağınız yeri elbette öğreneceksiniz. Ama neden bunu bekleyerek streslenip, zaman kaybedesiniz ki? Yine e-devlet şifrenizle e-devlet sistemine giriş yapıyorsunuz ve Acemi Birliği Sorgulama yazısına geliyorsunuz. Böylece acemiliğinizi nerede yapacağınızı, açıklandığı anda, hem de çok rahat bir şekil de öğreniyorsunuz.

Gelişen internet dünyası, yepyeni hizmetler sunmaya ara vermeden devam ediyor. E-devlet sistemi oldukça yararlı, kullanımı da bir o kadar basit bir sistem. Ptt’ ye giderek 2 tl karşılığında alacağınız şifre, size binlerce kolaylık sunuyor. Siz de böylelikle E-Devlet Askerlik Sorgulama kısmından, askerliğinizle alakalı aklınızdaki tüm sorulara rahatlıkla cevap bulabiliyorsunuz. Geçtiğimiz yıllar da hayatımıza giren bu sistem sayesinde, askerlik şubelerinin önünde bir bilgi edinmek adına, saatler geçirmek zorunda kalmıyorsunuz. Siz de bir e-devlet şifresi edinin ve ayrıcalıklarından yararlanmaya başlayın.

  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın